Gratis cadeau t.w.v. €12,50 bij uw bestelling

Bekijk de nieuwsbrief over de online kliniek en gratis cadeau bij uw bestelling hier

De Beautyspecialist - make-up - eyebrow mascara

13 oktober Permanent make-up

Dinsdag 13 oktober 2020 is Ahmet Turkkani weer aanwezig in onze huidkliniek.

Wat is permanente make-up

Permanente make-up (afgekort PMU) is een specialisatie waarbij de natuurlijke vorm van wenkbrauwen, ogen of lippen wordt geaccentueerd. Ook is het mogelijk om ‘terug te geven’ wat er niet meer is zoals bijvoorbeeld wenkbrauwen die uit zijn gevallen door ziekte. Het is dus meer dan een tekening en vereist de nodige ervaring. Kennis over huid, kleur en vorm is onmisbaar. Alle behandelingen bestaan uit 2 sessies. Door kleur over kleur in de huid te brengen is het mogelijk om de juiste nuance te krijgen voor een meest natuurlijk effect.

U kunt een afspraak maken op 13 oktober voor:

Wilt u meer informatie of een afspraak inplannen neem dan contact met ons op.

U kunt ook een kijkje nemen op https://pmuspecialistahmet.nl/ voor meer informatie.

Dr. Robert Schoemacher 3 november aanwezig

Op dinsdag 3 november 2020 is Dr. Robert Schoemacher weer bij ons in de salon aanwezig. U kunt een afspraak maken voor het plaatsen van een subtiele lip filler, fronsrimpel, kraaiepootjes of accentverbetering van de jukbeenderen/neus-lippenplooi of kaaklijn. Elke behandeling wordt voorafgegaan door een duidelijk advies en heldere uitleg. Voor meer informatie of om een afspraak in te plannen klik hier. 

 

Hoe werken essentiële oliën?

Hoe werken essentiële oliën?

Essentiële oliën krijgen veel werkingen toegeschreven en worden over het algemeen als heel krachtig en effectief ervaren. De werking gaat dan ook veel verder dan dat het enkel lekker ruikt.

Maar waarom is een essentiële olie dan zo krachtig en hoe kan het zo’n sterke invloed hebben op je gezondheid en welzijn?

Om die vragen goed te kunnen beantwoorden, moeten we eerst kijken naar wat een essentiële olie precies is. Zoals de naam al zegt, is het een olie die de essentie van een plant bevat. Geurende planten bevatten bepaalde cellen die een sterk geurende substantie aanmaken, dit noemen ook wel de etherische olie van de plant. Deze etherische olie wordt gewonnen door stoom destillatie of het persen van de schil en de olie die we winnen heet essentiële olie. Veelal worden de namen echter door elkaar heen gebruikt.

Omdat een plant, of deel van de plant zoals de bloem, schors of het blad, maar heel weinig etherische olie bevat zijn er grote hoeveelheden nodig om een bruikbare hoeveelheid olie te winnen. Daarom zijn de essentiële oliën zo geconcentreerd en kostbaar. De oliën hebben veelal meerdere werkingen en toepassingen en zijn zeer complex in hun samenstelling, net als de plant waarvan ze de essentie in zich dragen.

Je kunt de essentiële oliën op verschillende manieren gebruiken; verdampen in een diffuser, toevoegen aan een basis olie, innemen (alleen onder deskundige begeleiding, niet alle essentiële oliën zijn geschikt voor inwendig gebruik), of er direct aan ruiken.

Bij het gebruik van de olie komt de geur direct binnen via het limbisch systeem. Ook wel ons emotionele brein genoemd, dat net wat sneller reageert dan de neo-cortex, waar onze rationele en analytische gedachtes gevormd worden. Dit is waarom een geur gekoppeld aan een bijzondere herinnering jaren later nog net zo’n sterke emotie op kan roepen.

Het limbisch systeem heeft een directe verbinding met je zenuwstelsel, dat vervolgens signalen doorgeeft aan je organen en de rest van je lichaam.

Op deze manier gaat de werking van de essentiële olie op je gemoedstoestand voorbij aan het rationele brein en heeft een direct effect op je welzijn. Zo kan de olie meteen een kalmerend, opwekkend of euforisch effect hebben dat een direct effect heeft op je lichaam en geest.

Daarnaast kan je de olie op je huid smeren. De werkzame bestanddelen van essentiële olie kunnen, in tegenstelling tot meeste andere substanties, door de opperhuid heen dringen, waar ze door de cellen en lymfe opgenomen worden en terecht komen in de bloedbaan om vervolgens het gehele lichaam te bereiken.

In onze praktijk gebruiken wij de essentiële oliën ook tijdens fysio behandelingen. Een heerlijke bindweefselmassage in combinatie met de wellness en luxe van een spa!

 

Bekijk hier onze voedende body olie Elixer van Sothys, in verschillende geuren.

Verzorging acne huid

HOE VERZORG JE HET BESTE JE HUID BIJ ACNE?

Acne is de medische term voor pukkels en puistjes. Of dat er nu een paar zijn of dat het hele gezicht onder de pustels zit, de algemene benaming blijft acne. Deze multifactoriële aandoening van de talgklier/haarfollikel kan een zeer grote impact hebben op het functioneren van vooral jonge mensen in de maatschappij door emotionele en psychische problemen.

 

WAT KUN JE ER AAN DOEN OM ACNE TE VOORKOMEN EN/OF TE VERMINDEREN? 

 

 1: Was je gezicht niet vaker dan twee keer per dag met milde producten.

Veel werkstoffen tast de zuurgraad van de huid niet aan, is makkelijk en zuinig in gebruik. Als je je gezicht te vaak wast maak je je gezicht alleen maar droger, waardoor je huid meer talg (vet) gaat produceren, waardoor je juist meer acne krijgt.

2: Gebruik moisturizers die anti-onstekend werken zonder uit te drogen

Dat betekent simpelweg dat ze je huidonstekingen gedesinfecteerd worden zonder uit te drogen in de juiste verhoudingen.

3: Hydrateer je huid elke keer nadat je hebt gewassen. Met een hoge dosis hyaluronzuur, zonder parfum met ecocert certificaat( 100 % biologisch) en vegan. 

Door het wassen haal je het natuurlijke vetlaagje (beschermimg van je huid terwijl de acne producerende bacterie wordt bestreden. Zorg dat je je gezicht de juiste hydratering geeft die het nodig heeft, zelfs als je een vette huid hebt.

Hydrateren is iets anders dan een droge huid verzorgen.

 

SLECHTS IN 3 STAPPEN EEN GOED VERZORGDE
HUID DIE DE KANS OP PUISTJES VERKLEINT?

NOG ENKELE TIPS:

1: Kom nooit met je handen zomaar aan je gezicht. ( dit veroorzaakt veel bacteriën, die weer puistjes veroorzaken).
2: Knijp puistjes nooit zelf uit, maar ga hiervoor naar Dee beautyspecialist omdat wij huidspecialiste zijn en een erkend ANBOS Acne specialist gediplomeerde schoonheidsspecialiste.

3: Drink voldoende water en gebruik weining tot geen toegevoegde suikers. Dus juist wel veel groente en fruit. Fruitsuikers zijn natuurlijk en zeer goed voor je huid. 
4: Vitamine A (Retinol)en zink hebben een zeer gunstige invloed op acne, wellicht kun je dit supplement aanvullend dagelijks erbij gaan gebruiken.

Dr. Robert Schoemacher 24 augustus aanwezig

Op maandag 24 augustus 2020 is Dr. Robert Schoemacher weer bij ons in de salon aanwezig. U kunt een afspraak maken voor het plaatsen van een subtiele lip filler, fronsrimpel, kraaiepootjes of accentverbetering van de jukbeenderen/neus-lippenplooi of kaaklijn. Elke behandeling wordt voorafgegaan door een duidelijk advies en heldere uitleg. Voor meer informatie of om een afspraak in te plannen klik hier. 

 

Onze botoxkliniek met Robert Schoemacher 2 juni aanwezig { officieel weer open vanaf 28 april }

Nadat de tandartsen en mondhygiënisten al toestemming kregen om het werk weer te hervatten, mogen vanaf dinsdag ook de cosmetische artsen weer aan de slag met botox en fillers. “De cosmetische geneeskunde is voor je uiterlijk, maar het is wel medische zorg”, zegt Catharina Meijer, voorzitter van Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG)

Volgens de voorzitter van de branchevereniging is de beroepsgroep niet te vergelijken met bijvoorbeeld de kappers, die nog geen groen licht hebben gekregen om het werk weer te hervatten. “Wij vallen formeel onder de medische zorg en daarmee ook onder de uitzondering onder de contactberoepen.”

NIEUW! Vergoeding Acne Therapie

Acne Therapie wordt bij ons vergoed bij de zorgverzekeraar.

 

 

 

 

 

Acne Therapie

Wij behandelen alle vormen van acne en acne littekens, vaak in samenwerking met een huisarts of medisch specialist. Er bestaat geen standaard behandeling. Flinke ontstekingsverschijnselen vragen om een andere behandeling dan de aanwezig van mee- eters. De behandeling bestaat uit manueel reinigen, het aanbrengen van een glycolzuur peeling en het uitreinigen van mee- eters, ( black heads en white heads).

Acne Littekens

Acnelittekens kunnen worden aangepakt door middel van microneedling. Er worden ook thuis adviezen gegeven waarin voeding en stress ook een grote rol kan spelen.

Verwijzing en vergoeding

 

Voor de behandelingen van acne en littekens heeft u geen verwijzing nodig tenzij de zorgverzekeraar erom vraagt.De hoogte van vergoeding en de eisen die de zorgverzekeraar stelt zijn per zorgpolis verschillend. Acne Therapie valt onder de aanvullende verzekering. In de polisvoorwaarden van u zorgverzekering kunt u lezen of u recht heeft op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling( en). meer informatie over de vergoedingen vind u hieronder.

https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/acnetherapie

 

Robert Schoemacher 21 april 2020 aanwezig in Woerden voor jouw beste behandeling!

Dé beste cosmetisch arts van Nederland is Robert Schoemacher. Op dinsdag 21 april kunt u weer een afspraak inplannen bij Robert Schoemacher.

Behandeling tegen migraine / spanningshoofdpijn
Veel mensen hebben last van spanningshoofdpijn of migraine. Hoewel de precieze oorzaken van de meeste hoofdpijnvormen onbekend zijn, zijn er aanwijzingen dat onder andere verhoogde spanningen in bepaalde spieren een rol spelen. Er is aangetoond dat botulinetoxine een effectief middel kan zijn ter behandeling van hoofdpijnvormen veroorzaakt door een verhoogde spierspanning. Het werkingsmechanisme is nog steeds onderwerp van verschillende onderzoeken, maar ervaring leert dat ongeveer 70% van de mensen met migraine- en andere hoofdpijnklachten baat heeft bij het gebruik van botulinetoxine. Bij deze mensen ontstaat er een duidelijke verlichting van de klachten.

Hoe werkt het?
Door middel van een aantal prikjes met botulinetoxine in de spier wordt deze minder sterk gemaakt. Over het algemeen is een behandeling van de fronsspier voldoende om een duidelijke verbetering van de klachten te bewerkstelligen (1 zone). Soms moet het gehele voorhoofd behandeld worden (2 zones). Het effect van de behandeling is altijd tijdelijk (4-6 maanden).

Migraine/Spanningshoofdpijn 1 zone € 175,00

Uiteraard gaat daar eerst een uitgebreide intake aan vooraf. In dat intakegesprek worden alle  wensen en mogelijkheden besproken van de klant. Wij houden van een eerlijk advies en soms betekent dat wel dat we behandelingen afraden. Behandelingen kunnen een cosmetisch en medische reden hebben voordat ze worden uitgevoerd.

Iedereen kent het wel een fronslijntje of de kraaienpootjes. Het is zaak om zo natuurlijk mogelijk te werk te gaan zodat je wel een verbetering ziet en dat de blik er frisser en jeugdiger door oogt zonder overdreven te zijn.

Een medische reden om een botox behandeling te overwegen kan zijn dat er klachten van overmatig transpireren van de oksel, of migraineklachten doordat de spieren teveel aanspannen. Het behoort allemaal bij de mogelijkheden.